2022-04-19 08:21:47• hírek • Bede Emőke

Intézkedéstaktikai és vezetéstechnikai továbbképzésen vettek részt a Szatmár megyei rendőrök

A folyamatos fejlődés jegyében április 4. és 8. között a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőségnél egy sor, igencsak hiánypótló tevékenységet szerveztek az egyenruhásoknak, közülük is elősorban azoknak, akik napi szinten az utcán teljesítenek szolgálatot.

A gyakorlatok célja a korábban már elsajátított készségek felelevenítése és megerősítése, főképp ami a rendőrségi intézkedéstaktikát, a szolgálati lőfegyver használatát, illetve szolgálati járművek vezetését illeti. Utóbbi során ugyanúgy nagy hangsúlyt fektettek a defenzív vezetéstechnikákra, mint a bevetés alatti, megkülönböztetett jelzésekkel történő vonulásra is.


A felkészítést a Szakmai Felkészítési Iroda, illetve a Speciális Bevetési Egység kiképzői tartották, a „tananyagot” azokhoz a valós igényekhez igazították, melyekkel a rendőrök a napi szintű szolgálatteljesítés során szembesülhetnek. Annak érdekében pedig, hogy a képzés teljeskörű legyen, a SMURD munkatársai egy elsősegélytanfolyamot is tartottak a rendőröknek, hiszen sok esetben ők az elsők, akik egy vészhelyzet helyszínére kiérkeznek.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: